
Sütőtökös Pavlovarolád
Sütőtökös recept
Elkészítés
-
A sütőtököt megsütjük. Kihűlés után turmixoljuk. Tegyük szűrőbe, hogy egy kicsit lecsepegjen. A diót sütőben piritsuk meg, majd daráljuk le.
-
Tojásfehérjét a sóval alacsony fokozaton kezdjük verni. Mikor habos, fokozatosan adagoljuk a cukrot hozzá, a robotgép sebességét emeljük. Addig keverjük, míg a cukor el nem olvad (15-20 perc) Legyünk kitartóak. Ezután vegyük ismét kisebb fordulatra a gépet, adjuk hozzá a citromlevet és a kukoricakeményítőt. Keverjük simára.
-
200 fokra melegítsük elő a sütőt. Tepsit béleljük ki szilikonos sütőpapírral, a tojásmasszát simítsuk el benne. Előmelegített sütőbe tesszük és a hőfokot 160 fokra csökkentjük. 20 perc alatt készre sütjük.
-
Mikor kész, a tepsit kivesszük, befedjük egy sütőpapírral, arra rácsot vagy tálcát teszünk és megfordítjuk. Lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról. Hagyjuk kihűlni.
-
Addig elkészítjük a krémeket. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét és összekeverjük.
-
A lecsepegtetett sütőtökhöz hozzáadjuk a diót, fűszereket, jól keverjük össze.
-
A kihűlt habcsók lapot megkenjük a mascarponés krémmel vékonyan, erre kenjük a sütőtökös krémet. Óvatosan feltekerjük a sütőpapír segítségével. Tegyük hűtőbe 1-2 órára.