Sütőtökös Pavlovarolád

Sütőtökös Pavlovarolád

Sütőtökös recept

Hozzávalók


  • tészta:
  • 200 g tojásfehérje (kb. 5 nagyobb tojás)
  • 350 g kristálycukor
  • 15 g kukoricakeményítő
  • csipet só
  • 1 ek. citromlé
  • 1./ töltelék:
  • 150 g mascarpone
  • 100 g tejszín
  • 2./ töltelék:
  • 300 g sütőtök (sütve,pürésitve)
  • 80g pirított darált dió
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1/4 kk. őrölt szegfűszeg
  • 1-1 csipet szerecsendió,gyömbér

Elkészítés

  1. A sütőtököt megsütjük. Kihűlés után turmixoljuk. Tegyük szűrőbe, hogy egy kicsit lecsepegjen. A diót sütőben piritsuk meg, majd daráljuk le.
  2. Tojásfehérjét a sóval alacsony fokozaton kezdjük verni. Mikor habos, fokozatosan adagoljuk a cukrot hozzá, a robotgép sebességét emeljük. Addig keverjük, míg a cukor el nem olvad (15-20 perc) Legyünk kitartóak. Ezután vegyük ismét kisebb fordulatra a gépet, adjuk hozzá a citromlevet és a kukoricakeményítőt. Keverjük simára.
  3. 200 fokra melegítsük elő a sütőt. Tepsit béleljük ki szilikonos sütőpapírral, a tojásmasszát simítsuk el benne. Előmelegített sütőbe tesszük és a hőfokot 160 fokra csökkentjük. 20 perc alatt készre sütjük.
  4. Mikor kész, a tepsit kivesszük, befedjük egy sütőpapírral, arra rácsot vagy tálcát teszünk és megfordítjuk. Lehúzzuk a sütőpapírt az aljáról. Hagyjuk kihűlni.
  5. Addig elkészítjük a krémeket. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a mascarponét és összekeverjük.
  6. A lecsepegtetett sütőtökhöz hozzáadjuk a diót, fűszereket, jól keverjük össze.
  7. A kihűlt habcsók lapot megkenjük a mascarponés krémmel vékonyan, erre kenjük a sütőtökös krémet. Óvatosan feltekerjük a sütőpapír segítségével. Tegyük hűtőbe 1-2 órára.