Sütőtökös - mascarponés roló

Sütőtökös - mascarponés roló

Sütőtökös recept

Hozzávalók


  • tészta:
  • 300 g liszt
  • 250 g vaj/margarin
  • 6 ek. hideg víz
  • 1 ek 10%-os ecet
  • csipet só
  • lekenni:
  • 1 db egész tojás
  • krém:
  • 25o g mascarpone
  • 400 g sütőtökpüré
  • 1/2 kk. fahéj
  • 1/2 kk. gyömbér por
  • 1/2 kk. szerecsendió
  • 2 ek. porcukor
  • 1 dl habtejszín
  • 4 lap zselatin

Elkészítés

  1. A tésztát előző nap készítsük el. Hozzávalóit összegyúrjuk, egy lágyabb tészta lesz. Csomagoljuk folpackba, és legalább egy éjszakára tegyük hűtőbe. Sütés előtt gyúrjuk át kicsit. Vékonyra kinyújtjuk, ha nagyobb rolót készítünk akkor 2 cm széles csíkokra felvágjuk. A kicsinek 1,5 cm csíkokat vágunk. Feltekerjük a csőre úgy, hogy a két végén ne érjen túl. Lekenjük tojással. Sütőpapíros tepsibe tesszük 180 fokon készre sütjük.
  2. Mascarponét kikavarjuk, hozzáadjuk a sütőtököt, a fűszereket, cukrot, majd ezzel is elkeverjük. A zselatint hideg vízbe tesszük. Mikor megpuhul, kinyomkodjuk a vizet, és egy lábasban addig melegítjük, míg elolvad, de fontos, hogy ne forraljuk fel. A krémből vegyünk ki egy kanállal, keverjük el a zselatinnal, hőkiegyenlítésként. Tegyük a többi krémhez, és jól keverjük össze. Verjük fel a hideg tejszínt, és dolgozzuk össze a krémmel. Tegyük hűtőbe egy órára.
  3. 3./Krémet tegyük egy habzsákba,mindkét vége felől töltsük meg a rolókat.