
Sütőtökös-krémsajtos kocka
sütőtökös recept
Elkészítés
-
A tojássárgákat a cukorral kicsit kihabosítjuk, azután az olajat hozzáadjuk, majd a tökpürét is. Összekeverjük. A lisztet, szódabikarbónát, fahéjat összekeverjük és apránként belekeverjük a tojásos keverékbe. A tojásfehérjét felverjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk. 24 cm x 24 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk vagy legalább az aljába és kikenjük az oldalát kis vajjal. A tésztát belesimítjuk és 170 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tésztát hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük, a porcukrot beleszórjuk és hozzáadjuk a krémsajtot, géppel kicsit átkeverjük. A kihűlt tésztára egyenletesen rásimítjuk. Betesszük a hűtőbe, hogy kicsit lehűljön. A csokit kockákra törjük, egy kis tálba tesszük és a felmelegített tejszínt ráöntjük. Addig keverjük, míg elegyedik. A lehűtött sütemény tetejére simítjuk a csokoládé ganache-t. Újra lehűtjük, és utána lehet tetszőlegesen felvágni.