Sütőtökös-krémsajtos kocka

Sütőtökös-krémsajtos kocka

sütőtökös recept

Hozzávalók


  • 80 g tejszín (folyékony)
  • 80 g étcsokoládé
  • 50 g porcukor
  • 50 g tejszín
  • 250-300 g krémsajt
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 50 g olaj
  • 150 g cukor
  • 2 tojás
  • 200 g sült sütőtök
  • 200 g liszt

Elkészítés

  1. A tojássárgákat a cukorral kicsit kihabosítjuk, azután az olajat hozzáadjuk, majd a tökpürét is. Összekeverjük. A lisztet, szódabikarbónát, fahéjat összekeverjük és apránként belekeverjük a tojásos keverékbe. A tojásfehérjét felverjük, majd óvatosan a masszához forgatjuk. 24 cm x 24 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk vagy legalább az aljába és kikenjük az oldalát kis vajjal. A tésztát belesimítjuk és 170 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tésztát hagyjuk kihűlni. A tejszínt felverjük, a porcukrot beleszórjuk és hozzáadjuk a krémsajtot, géppel kicsit átkeverjük. A kihűlt tésztára egyenletesen rásimítjuk. Betesszük a hűtőbe, hogy kicsit lehűljön. A csokit kockákra törjük, egy kis tálba tesszük és a felmelegített tejszínt ráöntjük. Addig keverjük, míg elegyedik. A lehűtött sütemény tetejére simítjuk a csokoládé ganache-t. Újra lehűtjük, és utána lehet tetszőlegesen felvágni.