
Sütőtökös-juhtúrós pogácsa
Sütőtökös recept
Elkészítés
-
A sütőtököt felvágjuk, kikaparjuk a magjait, és sütőben, 190 fokon sütőpapíros tepsin készre sütjük. Ha megsült, kihűtjük, és 250 grammnyi mennyiséget leturmixolunk. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben, aztán összeállítjuk a tésztát, amihez minden hozzávalót belemérünk egy tálba és készre gyúrjuk. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük fél órára. Fél óra letelte után kinyújtjuk és végzünk rajta egy szimpla hajtást. Újra pihenetjük fél órát a hűtőben, majd végzünk rajta egy dupla hajtást. Ezeket a hajtogatásokat el is lehet hagyni, de ezek segítségével még omlósabb eredményt érhetünk el. Végül kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra, tetszőleges méretű pogácsákká szaggatunk, lekenjük tojással, megszórjuk tökmaggal és hagyjuk 20 percet még szobahőmérsékleten pihenni. 200 fokos sütőben, sütőpapíros tepsin aranybarnára sütjük.