Sütőtökös gnocchi snidling/kapormártással

Sütőtökös gnocchi snidling/kapormártással

Sütőtökös recept

Hozzávalók


  • 30 g liszt (a mártáshoz)
  • 30 g vaj
  • 1 csokor snidling / kapor
  • fokhagymagranulátum
  • vaj
  • liszt (amennyit felvesz a tészta)
  • só, bors
  • 1 db tojás
  • 150 g sütőtök-krém
  • 300-400 g főtt burgonya

Elkészítés

  1. A meghámozott, megfőtt 300 g krumplit krumplinyomón átnyomtam, ahogy a megsült 150 g sütőtököt is. Adtam hozzá 1 tojást, sót, borsot és annyi lisztet amennyitől összeállt a csodás napsárga tésztám. Vékony csíkokat sodortam lisztezett felületen és felvágtam apró párnácskákra. Sós, gyöngyöző vízben kifőztem őket. Csodás jelenség, amint a napsárba gnocchik sorra jönnek fel a víz színére.
  2. Egy serpenyőben vajat olvasztottam, fokhagyma-granulátummal megszórtam, és a kifőtt, lecsepegtetett gnocchikat átforgattam benne. Amíg a gnocchik a fűszeres vajban fényesedtek, készítettem hozzá A) illatos snidling mártást (fotó) vagy máskor B) kapormártást. Mivel imádom a kapros tökfőzeléket, úgy gondoltam a sütőtök is jól párosul majd a kaporral. Igazam lett! A sós kapros öntettel, parmezánnal és reszelt szerecsendióval is egy csodás párosítás lett.
  3. 30 g vajat megolvasztottam és összevágott snidlinget/kaprot beleszórtam, picit hevítettem benne, majd 30 g liszttel és 300 ml zöldségleves-alaplével sűrűre főztem. Sóztam, borsoztam saját ecettel savanyítottam és egy nagy löttyintés tejszínnel higítottam rajta.
  4. A fényes gnocchira parmezándarabkákat szórtam, és frissen reszeltem rá szerecsendiót. Mindkettő mártással nagyon ízletes a puha őszi gnocchi.