
Sütőtökös, forró csokis sütemény
sütőtökös recept
Elkészítés
-
A tojásokat géppel felverjük, hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig felverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőtököt és az olajat. A lisztbe keverjük a sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, majd ezt a lisztes keveréket is apránként a tojásos masszához adjuk és összekeverjük. Közben a forró csokoládé port kikeverjük a vízzel. A sütőtökös massza kb. 1/3-át külön tálba tesszük és ebbe keverjük a forró csokit. Egy kenyérsütő formába keresztben sütőpapírt tettem és kezdődhet a rétegezés. Először a sima sütőtökös tésztából teszünk majd rá egy vékony réteg csokisat majd megint sütőtökös rész, addig, amíg el nem fogy. Teteje sima sütőtökös legyen. 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Rácsra tesszük hűlni. Amikor kihűlt, vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, kevés olajat adunk hozzá és bekenjük a tetejét vele. Rusztikus hatás kedvéért, dermedés után, még megcsíkoztam csokival újra.