Sütőtökös, forró csokis sütemény

Sütőtökös, forró csokis sütemény

sütőtökös recept

Hozzávalók


  • egy kevés olaj
  • 100-150 g csokoládé
  • 30 ml forró víz
  • 20 g forró csokoládé por (kakaóporral helyettesíthető)
  • 1 pici szerecsendió reszelve
  • fél tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 tk őrölt fahéj
  • fél tk szódabikarbóna
  • 6 g sütőpor
  • 120 g olaj
  • 3 tojás
  • 120 g cukor
  • 300 g sült sütőtök
  • 260 g liszt

Elkészítés

  1. A tojásokat géppel felverjük, hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig felverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőtököt és az olajat. A lisztbe keverjük a sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, majd ezt a lisztes keveréket is apránként a tojásos masszához adjuk és összekeverjük. Közben a forró csokoládé port kikeverjük a vízzel. A sütőtökös massza kb. 1/3-át külön tálba tesszük és ebbe keverjük a forró csokit. Egy kenyérsütő formába keresztben sütőpapírt tettem és kezdődhet a rétegezés. Először a sima sütőtökös tésztából teszünk majd rá egy vékony réteg csokisat majd megint sütőtökös rész, addig, amíg el nem fogy. Teteje sima sütőtökös legyen. 170 fokra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Rácsra tesszük hűlni. Amikor kihűlt, vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, kevés olajat adunk hozzá és bekenjük a tetejét vele. Rusztikus hatás kedvéért, dermedés után, még megcsíkoztam csokival újra.