
Sütőtökös-fahéjas csiga cukormentesen
sütőtökös recept
Elkészítés
-
Teljes kiőrlésű liszttel, cukormentesen készül ez a mennyei, pihe-puha fahéjas csiga, aminek a tésztájába kerül a sült sütőtök püré. A tetejét melegen édes vaníliás tejföllel kenjük le, persze ezt is cukor-helyettesítővel. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a sütőtökpürét, az édesítőt, a vaníliakivonatot és az élesztőt. Picit hagyjuk felfutni, majd a lisztbe keverve elkezdjük dagasztani a tésztát. Mikor már kezd összeállni, akkor adjuk hozzá az olvasztott vajat, és szép simára dagasztjuk. Kb. 1 óra pihentetés után, mikor duplájára kelt, fél cm vastag négyzetre nyújtjuk. A töltelékhez megolvasztjuk a vajat, elkeverjük benne a fahéjat és az édesítőt, pici sót, és megkenjük a tésztát. Feltekerjük, és körülbelül 2 ujjnyi vastag szeletekre várjuk. Tepsibe tesszük, és ismét kelesztjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt megsütjük. A tetejére még melegen rákenjük az édes tejfölt.