
Sütőtökös curry
Évek óta bevált recept, nem is telhetnek el az őszi hónapok úgy, hogy nem készítek két-három adagot belőle. Kívül belül melengeti a testünket és a lelkünket a curry csípőssége, a kókusztejszín bársonyossága.
Elkészítés
-
A hagymát felkockázzuk, kevés olajon mgpirítjuk, mikor jól karamellizálódott mehet rá a curry paszta és a füstölt paprika.
-
A felkockázott nyers sütőtököt hozzáadjuk a fűszeres hagymához és felöntjük a zöldségalaplével. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a csicseriborsót, és a paradicsompürét, sózzuk ízlés szerint. (Ha igényli egy pici cukor mehet bele, hogy harmonizálja az ízeket.)
-
Legvégén, mikor minden megpuhult felöntjük kókusztejszínnel, friss petrezselyemzölddel vagy koriander levéllel tálaljuk. Köretnek most brokkolit pároltam, de rizzsel, bulgurral, quinoával is kiváló.