Sütőtökös curry

Sütőtökös curry

Évek óta bevált recept, nem is telhetnek el az őszi hónapok úgy, hogy nem készítek két-három adagot belőle. Kívül belül melengeti a testünket és a lelkünket a curry csípőssége, a kókusztejszín bársonyossága.

Hozzávalók


  • 500 g felkockázott sütőtök
  • 300 g csicseriborsó (konzerv)
  • 1 fej közepes hagyma
  • 1 kk sárga curry paszta
  • 500 ml zöldség alaplé
  • 100 g sűrített paradicsom
  • 200 ml kókusztejszín
  • 2 kk só
  • 1 kk füstölt paprika

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, kevés olajon mgpirítjuk, mikor jól karamellizálódott mehet rá a curry paszta és a füstölt paprika.
  2. A felkockázott nyers sütőtököt hozzáadjuk a fűszeres hagymához és felöntjük a zöldségalaplével. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a csicseriborsót, és a paradicsompürét, sózzuk ízlés szerint. (Ha igényli egy pici cukor mehet bele, hogy harmonizálja az ízeket.)
  3. Legvégén, mikor minden megpuhult felöntjük kókusztejszínnel, friss petrezselyemzölddel vagy koriander levéllel tálaljuk. Köretnek most brokkolit pároltam, de rizzsel, bulgurral, quinoával is kiváló.