Sütőtökös brownie

Sütőtökös brownie

Sütőtökös recept

Hozzávalók


  • 100 g cukor/édesítő
  • 100 g aprított étcsokoládé
  • 60 g olvasztott kókuszolaj vagy vaj
  • 3 db (M méret) tojás
  • 480 g sütőtökpüré
  • 1 csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 55 g cukrozatlan kakaópor
  • ¼ tk szódabikarbóna
  • 8 g sütőpor
  • 150 g aprószemű zabpehely

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljünk ki egy kisebb méretű tepsit sütőpapírral.
  2. Tegyük a zabot egy nagy teljesítményű turmixgépbe, és turmixoljuk magas fokozaton, amíg liszt állagú lesz.
  3. Adjuk hozzá a többi hozzávalót a csokoládé kivételével, és addig turmixoljuk, amíg krémes állagot kapunk.
  4. Keverjük az étcsokoládét a tésztához.
  5. Öntsük a brownie-tésztát a tepsibe, és egyenletes rétegben oszlassuk el.
  6. Ha szeretnénk, szórjunk a tetejére még csokoládét.
  7. Süssük az előmelegített sütő középső rácsán 25-35 percig.
  8. Hagyjuk legalább 15 percig hűlni, mielőtt felszeleteljük és tálaljuk.