Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal

Sütőtökkrémleves pirított tökmaggal

Hozzávalók


  • 1 nagy sütőtök
  • 2 dl tejszín
  • 1 l alaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis db vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 1 ek napraforgó olaj

Elkészítés

  1. A sütőtököt mosd meg, hámozd meg, a magokat távolítsd el, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, majd kevés olajon vagy vajon dinszteld meg. Add hozzá a sütőtököt, és süsd két-három percig, közben kevergesd meg. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, gyömbérrel, zúzott fokhagymával.
  2. Öntsd fel az alaplével. Fedd le, és főzd meg körülbelül 15-20 perc alatt. Amikor a tök puha, pépesítsd botmixerrel. Öntsd hozzá a tejszínt, és várd meg, amíg rottyan egyet a tűzön, majd le is veheted. A sütőtökkrémlevest megszórhatod pirított tökmaggal.