
Sültkarfiol krémleves
leves recept
Elkészítés
-
A karfiolt miután megmostuk, rózsáira szedjük.
-
Tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, közepébe rakjuk az egész fej fokhagymát.
-
Megszórjuk kakukkfűvel, meglocsoljuk olivaolajjal.
-
Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük amíg megpuhul és színt kap.
-
Néhány szebb karfiolrózsát félreteszünk díszítésnek.
-
Egy lábasban a fehérhagymát megdínszteljük.
-
Beletesszük a sült karfiolt és belenyomjuk a sült fokhagymagerezdeket.
-
Fűszerezzük, felöntjük az alaplével.
-
10 percig hagyjuk összefőzni az ízeket.
-
Simára turmixoljuk.
-
Pirított szezámmaggal, a meghagyott karfiolrózsákkal és kakukkfűvel díszítjük.