Sültkarfiol krémleves

Sültkarfiol krémleves

leves recept

Hozzávalók


  • 1 nagyobb fej karfiol
  • 1 egész fej fokhagyma
  • 7,5 dl zöldségalaplé
  • szezámmag
  • kakukkfű ágacskák
  • só, 1 tk őrölt fehérbors, 1/4 tk őrölt szerecsendió
  • 1 fej fehérhagyma

Elkészítés

  1. A karfiolt miután megmostuk, rózsáira szedjük.
  2. Tepsire rakjuk, sózzuk, borsozzuk, közepébe rakjuk az egész fej fokhagymát.
  3. Megszórjuk kakukkfűvel, meglocsoljuk olivaolajjal.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük amíg megpuhul és színt kap.
  5. Néhány szebb karfiolrózsát félreteszünk díszítésnek.
  6. Egy lábasban a fehérhagymát megdínszteljük.
  7. Beletesszük a sült karfiolt és belenyomjuk a sült fokhagymagerezdeket.
  8. Fűszerezzük, felöntjük az alaplével.
  9. 10 percig hagyjuk összefőzni az ízeket.
  10. Simára turmixoljuk.
  11. Pirított szezámmaggal, a meghagyott karfiolrózsákkal és kakukkfűvel díszítjük.