
„Suba” (Hering bundában)
Családi ünnepi recept
Elkészítés
-
A burgonyát, sárgarépát és a céklát héjában puhára főzöm. Ha kihűltek meghámozom és mindet lereszelem külön edényekbe.
-
A filéket felkockázom. A hagymát szintén finomra aprítom.
-
Jöhet a rétegezés. Én, hogy ünnepibb legyen, tortagyűrűt teszek egy nagyobb lapos tányérra és arra kezdem rétegezni a következő sorrendben: 1. Burgonya (kicsit megsózom, borsozom) jöhet rá vékony réteg majonéz 2. Hering 3. Hagyma (erre csepegtetek egy pár csepp citromlét) 4. Sárgarépa kicsit sózom (jöhet rá vékony réteg majonéz) 5. A főt lereszelt tojások ezt is picit megsózom (erre szintén vékony réteg majonéz) 6. Cékla – ez lesz a legfelső réteg (erre bővebb majonézt teszek)
-
A salátát minimum négy órát hűtőbe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a tortagyűrűt leveszem róla, lehet díszíteni friss petrezselyemmel vagy kaporral, főtt tojás szeletekkel, ez már a fantázián múlik. Jó étvágyat!