„Suba” (Hering bundában)

„Suba” (Hering bundában)

Családi ünnepi recept

Hozzávalók


  • 2 darab sós vagy olajos heringfilé
  • 3 közepes burgonya
  • 2 közepes sárgarépa
  • 2 közepes cékla
  • 1 közepes hagyma
  • 250-300g majonéz
  • Pár csepp citromlé
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A burgonyát, sárgarépát és a céklát héjában puhára főzöm. Ha kihűltek meghámozom és mindet lereszelem külön edényekbe.
  2. A filéket felkockázom. A hagymát szintén finomra aprítom.
  3. Jöhet a rétegezés. Én, hogy ünnepibb legyen, tortagyűrűt teszek egy nagyobb lapos tányérra és arra kezdem rétegezni a következő sorrendben: 1. Burgonya (kicsit megsózom, borsozom) jöhet rá vékony réteg majonéz 2. Hering 3. Hagyma (erre csepegtetek egy pár csepp citromlét) 4. Sárgarépa kicsit sózom (jöhet rá vékony réteg majonéz) 5. A főt lereszelt tojások ezt is picit megsózom (erre szintén vékony réteg majonéz) 6. Cékla – ez lesz a legfelső réteg (erre bővebb majonézt teszek)
  4. A salátát minimum négy órát hűtőbe teszem, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt a tortagyűrűt leveszem róla, lehet díszíteni friss petrezselyemmel vagy kaporral, főtt tojás szeletekkel, ez már a fantázián múlik. Jó étvágyat!