Sóska Leves

Sóska Leves

Leves recept

Hozzávalók


  • 2-3 fő 180g sóska, 1 ek olíva olaj, 1 db nagyobb burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma
  • só bors ízlés szerint, 1 csipet fokhagyma por, 1 kk cukor, 1 kk őrölt szerecsendió
  • 8dl zöldség alap lé, 250ml tejszín

Elkészítés

  1. A hagymát finomra, a burgonyát kockára vágjuk.
  2. Olajon kicsit megpirítjuk a hagymát és a burgonyát.
  3. 5 perc múlva felöntjük alap lével.
  4. Amikor megfőtt a burgonya, bele rakjuk a durvára vágott sóskát és sóval borssal ízesítem.
  5. Amikor már a sóska puhulni, fonnyadni kezd, levesszük a tűzről és egy bot mixerrel össze turmixoljuk.
  6. Ha kész vissza rakhatjuk a tűzhelyre és mehet bele a tejszín, amivel egy kicsit összeforraljuk.
  7. A legvégén mehet bele a fokhagyma por, cukor és szerecsendió.
  8. Pirítóssal tálaljuk.