Rakott sütőtök

Rakott sütőtök

sütőtökös recept

Hozzávalók


  • reszelt sajt
  • vajforgács
  • 1 db tejföl (kicsi)
  • 1-2 szem hámozott burgonya
  • diónyi gyömbér
  • 1 db póréhagyma
  • paradicsomlé
  • só, bors, paprika, garam masala
  • 1 közepes hokkaido sütőtök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g darált hús

Elkészítés

  1. 500 g vegyes darált húst pici olajon hagymán megpirítottam, tettem rá 2 gerezd szétnyomott fokhagymát, fűszereztem (só, bors, garam masala, piros paprika, házi paradicsomlé, pici rozmaring). Egy közepes megtisztított hokkaido tököt héjastól lereszeltem. Hozzá 2 meghámozott nyers krumplit is. Apróra vágtam rá egy póréhagymát és egy jó darab meghámozott gyömbért. Felöntöttem paradicsomlével. Serpenyőben fűszerekkel(só, bors, szerecsendió, fehérbor) kicsit megpároltam. A kiolajozott sütőformám aljára a sütőtökös-krumplis-pórés reszelék felét tettem. Rá a sült, szaftos darált húst, majd a maradék zöldségeket. Pici fehérborral meglocsoltam. 1 kis doboz tejfölt kikevertem paradicsomlével, fűszerekkel (só, bors, borsikafű és fokhagymapor), ráöntöttem a rakottas tetejére. Vajforgácsokkal gazdagítottam. Előmelegített sütőben megsütöttem. Amikor már majdnem kész volt reszelt sajttal beterítettem a tetejét. Ráolvasztottam, pirítottam. Frenetikus ízvilág lett az eredmény!