Püspökök kedvence

Püspökök kedvence

Család kedvenc desszertje.

Hozzávalók


  • 6 db tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 2 ek szódabikarbóna
  • 5 ml rumaroma
  • 1.5 ek olaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl piros szőlőlé
  • 1 cs gyümölcskocsonyapor
  • 3 dl piros szőlőlé

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, egyenként beleforgatjuk a sárgáját, majd apránként a többi alapanyagot.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  3. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, szőlőlével, majd beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.
  4. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
  5. Kocsonyaport a szőlőlével a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük.
  6. Mielőtt teljesen megdermedne, a krémre egyenletesen rákenjük.