Pumpkin spice répa kuglóf

Pumpkin spice répa kuglóf

Sütőtökös recept

Hozzávalók


  • 200 g búzafinomliszt
  • 200 g kristálycukor
  • 250 g sárgarépa
  • 100 g sütőtökpüré
  • 4 db tojás
  • 250 ml napraforgó olaj
  • 50 g dió
  • 1 db Narancs reszelt héja
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 100 g fehércsokoládé
  • 100 ml habtejszín

Elkészítés

  1. Első lépésként a sárgarépákat meghámozzuk, majd lereszeljük.
  2. A tojásokat a cukorral kézi habverő segítségével kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a sárgarépát, a sütőtökpürét és a narancs héját.
  3. Egy másik tálban a liszthez keverjük a sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket.
  4. A száraz és a nedves hozzávalókat homogénre keverjük.
  5. A diót durvára vágjuk, majd a keverékhez adjuk.
  6. A kuglóf formánkat vajjal kikenjük, majd belisztezzük. A tésztát pedig beleöntjük.
  7. A sütőt előmelegítjük, majd 180 fokon kb. 40 percig sütjük. A sütés ideje sütőnként eltérhet, így mindenképp tűpróbával ellenőrizzük.
  8. A megsült kuglófot félig kihűlt állapotában kiborítjuk a formából, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. Utolsó lépésként a tetejére mázat készítünk.
  10. A fehércsokoládét megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a habtejszínt. E két hozzávaló elegyét pedig a kuglófunk tetejére csorgatjuk