Pirított mandulás brokkolikrémleves

Pirított mandulás brokkolikrémleves

Hozzávalók


  • 6 ek olaj
  • 1 db poréhagyma
  • 50 dkg brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dl víz
  • 4 szál fehérrépa
  • 3 ek mandulapehely
  • 1 dl rizstejszín
  • 3-4 db chilipehely

Elkészítés

  1. A brokkolirózsákat és a felkarikázott póréhagymát 3 ek olajon megdinszteljük. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, chilipehellyel ízesítjük.
  2. Közben másik 3 ek olajon megdinszteljük a megpucolt, kockára vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt. Hozzáadjuk a megsült zöldségeket.
  3. Pár percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a rizstejszínt, felaprított petrezselyemlevelet. Pirított mandulapehellyel tálaljuk.