Pikáns vöröslencse leves

Pikáns vöröslencse leves

Hozzávalók


  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 2 db sárgarépa
  • 1 tk gyömbér
  • 1 tk római kömény
  • fél tk kurkuma
  • bors
  • petrezselyem
  • friss koriander

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát vajon üvegesre pároljuk. A kockára vágott paprikát és karikára vágott répát hozzátesszük és felöntjük alaplével.
  2. Hozzáadjuk a vöröslencsét és kockára vágott paradicsomot.
  3. Gyömbérrel, sóval, borssal, kurkumával és római könyénnyel ízesítjük.
  4. A legvégén apróra vágott petrezselyem és koriander levéllel díszítjük.