Néró aprósütemény

Néró aprósütemény

Ünnepi családi recept

Hozzávalók


  • 120 g puha vaj
  • 120 g porcukor
  • 4 db tojássárgája
  • 200 g liszt
  • fél tk vaníliakivonat
  • 50 g étcsokoládé
  • sárgabaracklekvár
  • pici olaj

Elkészítés

  1. A puha vajat és a porcukrot habosra verjük robotgéppel. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, majd a vaníliát is. Verjük tovább robotgéppel és apránként hozzáadagoljuk a lisztet is. Amikor kész, habzsákba töltjük (11-es csövet használtam) és 2,5-3 cm-es kis halmokat nyomunk a sütőpapírral bélelt lemezre. Ha csúcsos lenne, akkor vizes ujjal kicsit lelapogatjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle enyhén barnulni kezd, ne süljön túl. A sütőlemezen hagyjuk kihűlni. Majd összepárosítjuk és baracklekvárral összetöltünk két darabot. A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, egy pici étolajat teszünk bele, és zsákba töltjük, majd az összeragasztott sütit megcsíkozzuk vele.