Német póréhagyma leves darált hússal

Német póréhagyma leves darált hússal

leves recept

Hozzávalók


  • tejszín
  • zöldségalaplé
  • só, bors, szerecsendió
  • 2-3 db burgonya
  • 400 g vegyes darált hús
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • szalonna vagy sonka
  • 3-4 szál póréhagyma

Elkészítés

  1. 3-4 rúd poréhagymát felkarikázom. Néhány kocka szalonnát vagy sonkát olajon átpirítok (olykor megy hozzá 1-2 gerezd fokhagyma is) és 400 g szárazabb darált húst teszek rá. Együtt pirítom, míg 2-3 fej krumplit meghámozom és felkockázom. Sózom, borsozom és mehet rá a krumpli és a póré. Azonnal felöntöm zöldségalaplével és puhára főzöm. Utólag ízesítem frissen reszelt szerecsendióval és pici tejszínnel.