Napisten levese 🌞

Napisten levese 🌞

Cukkinis-főzőtökös krémleves sült citromos lazaccal

Hozzávalók


  • Egy csipet füstölt pirospaprika
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • Ízlés szerint só, bors, citrom
  • 200 gramm lazac
  • Ízlés szerint só, bors
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1/2 bio citrom leve
  • 1/2 csokor friss kapor
  • 6 dl víz vagy alaplé
  • 1 evőkanál liba/kacsazsír vagy olívaolaj
  • 1 db kisebb vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 250 gramm főzőtök
  • 1 db kisebb cukkini

Elkészítés

  1. Olívaolajon lepirítjuk a felaprított hagymát
  2. Miután lepirult tovább pirítjuk a nagylyukú reszelőn lereszelt főzőtököt és a cukkinit
  3. Fűszerezzük só, bors, 2 gerezd friss fokhagyma reszelve
  4. 6 dl vízzel felhúzzuk majd főzzük 20 percig
  5. Friss kaporral megszórjuk
  6. Ízlés szerint pici citrommal meglocsoljuk
  7. 2 evőkanál tejföllel behabarjuk
  8. Olívaolajon a lazackockákat lepirítjuk sózzuk, borsozzuk majd citrommal meglocsoljuk
  9. Tálaljuk majd tetejére mehet a füstölt paprikapor friss kaporral
  10. Jó étvágyat!