Nagymama töltelékes levese

Nagymama töltelékes levese

leves recept

Hozzávalók


  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyem gyökér
  • fél karalábé
  • 2 kisebb burgonya
  • 1 kisebb tv paprika
  • ízlés szerint petrezselyemzöld, zellerszál
  • fél vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 1 kanál sertészsír
  • kevés napraforgó olaj
  • ízlés szerint só, bors, pirospaprika, petrezselyem

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk majd kevés zsiradékon pár percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a hasábra vágott burgonyát, utána beletesszük a pirospaprikát, sót, borsot és felöntjük 2-2,5 liter vízzel és beletesszük a tv paprikát. Amíg fő a leves, elkészítjük a tölteléket, ehhez egy kevés apróra vágott vöröshagymát kis zsiradékon megdinsztelünk és ha kihűlt kanállal óvatosan összedolgozzuk a beáztatott és jól kicsavart zsemlével, 2 tojással, pici petrezselyemzölddel, sóval, borssal, késhegynyi pirospaprikával. Forró olajba kanállal rakjuk a töltelékeket és ujjnyi vastagságra lapogatjuk, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Közben a leves megfőtt, ebbe 1 db tölteléket még beleteszünk az ízéért és levesszük a tűzről. A többi tölteléket fogyasztás előtt tesszük a levesbe, azonnal fogyasztjuk.