
Nagymama töltelékes levese
leves recept
Elkészítés
-
A zöldségeket megtisztítjuk, karikára vágjuk majd kevés zsiradékon pár percig pirítjuk, ezután hozzáadjuk a hasábra vágott burgonyát, utána beletesszük a pirospaprikát, sót, borsot és felöntjük 2-2,5 liter vízzel és beletesszük a tv paprikát. Amíg fő a leves, elkészítjük a tölteléket, ehhez egy kevés apróra vágott vöröshagymát kis zsiradékon megdinsztelünk és ha kihűlt kanállal óvatosan összedolgozzuk a beáztatott és jól kicsavart zsemlével, 2 tojással, pici petrezselyemzölddel, sóval, borssal, késhegynyi pirospaprikával. Forró olajba kanállal rakjuk a töltelékeket és ujjnyi vastagságra lapogatjuk, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Közben a leves megfőtt, ebbe 1 db tölteléket még beleteszünk az ízéért és levesszük a tűzről. A többi tölteléket fogyasztás előtt tesszük a levesbe, azonnal fogyasztjuk.