Nagyi csokitortája

Nagyi csokitortája

családi ünnepi recept

Hozzávalók


  • 5 db tojás
  • 5 ek finom liszt
  • 5 ek cukor
  • 2 ek kakaópor
  • kicsi fahéj
  • 1 tk sütőpor
  • 18 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 ek kakaó
  • fél dl kávé
  • 25 dkg vaj
  • 2 kanál porcukor
  • ízlés szerint házi baracklekvár
  • 100 gr étcsokoládé

Elkészítés

  1. A piskótához kézi mixerrel kikeverjük a tojásokat a cukorral, addig amíg olyan habos nem lesz, hogy "megáll" a tálban. Ha ez megvan, óvatosan beleforgatjuk az átszitált liszt, sütőpor, kakaópor és fahéj elegyét (a túl sok kakaótól nehéz és sűrű lesz a piskóta). Kizsírozott és lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben kb 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Eközben elkészítjük a krémet. A 18 dkg cukrot és 2 tojást kikavarjuk és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Amíg kihűl, addig habosra keverjük a vajat a 2 kanál porcukorral, kakaóval és kávéval , majd csomómentesen összevegyítjük a krémeket (én ehhez is kézi mixert használok, hogy szép selymes legyen). Ha elhűlt a piskóta tészta, kettévágjuk és megkenjük a baracklekvárral és erre jön rá a krém fele, majd a piskótalap. A maradék krémmel egyenletesen bevonjuk a tortát és olvasztott étcsokoládéval bevonjuk a tetejét. Tetszés szerint díszítjük.