
Nagyi csokitortája
családi ünnepi recept
Elkészítés
-
A piskótához kézi mixerrel kikeverjük a tojásokat a cukorral, addig amíg olyan habos nem lesz, hogy "megáll" a tálban. Ha ez megvan, óvatosan beleforgatjuk az átszitált liszt, sütőpor, kakaópor és fahéj elegyét (a túl sok kakaótól nehéz és sűrű lesz a piskóta). Kizsírozott és lisztezett kapcsos tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben kb 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Eközben elkészítjük a krémet. A 18 dkg cukrot és 2 tojást kikavarjuk és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Amíg kihűl, addig habosra keverjük a vajat a 2 kanál porcukorral, kakaóval és kávéval , majd csomómentesen összevegyítjük a krémeket (én ehhez is kézi mixert használok, hogy szép selymes legyen). Ha elhűlt a piskóta tészta, kettévágjuk és megkenjük a baracklekvárral és erre jön rá a krém fele, majd a piskótalap. A maradék krémmel egyenletesen bevonjuk a tortát és olvasztott étcsokoládéval bevonjuk a tetejét. Tetszés szerint díszítjük.