Murai leves

Murai leves

Hozzávalók


  • 60 dkg sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 30 dkg zöldborsó
  • 40 dkg burgonya
  • 1 csokor kapor
  • 4 ek olaj
  • 2 l víz
  • 2 tk fűszerpaprika
  • ízlés szerint só,bors

Elkészítés

  1. Megpucolt, felkockázott hagymát olajon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, rátesszük a kockára vágott húst.
  2. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a felkarikázott répákat, zöldborsót és a kockára vágott burgonyát.
  4. Felöntjük vízzel, apróra vágott kaporral ízesítjük, és készre főzzük.