Mini sütőtökös sajttorta-golyók

Mini sütőtökös sajttorta-golyók

sütőtökös recept

Hozzávalók


  • 180 g sütőtökpüré (sütőben sült, lecsöpögtetett)
  • 120 g mascarpone
  • 50 g zabpehelyliszt
  • 30 g darált dió
  • 30 g méz
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál gyömbérpor
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 1/2 teáskanál vaníliakivonat
  • egy csipet só
  • forgatáshoz darált dió
  • díszítéshez csokicseppek

Elkészítés

  1. Sütőtökpüré: A sütőtököt süsd 180 C-on kb 45-50 percig, amíg teljesen megpuhul és karamellizálódik a széle. Hűtsd le, turmixold simára és tedd szűrőbe 20-30 percre, hogy a felesleges nedvesség kicsöpögjön.
  2. Massza: Egy tálban keverd össze a sütőtökpürét, a mascarponet, mézet, fűszereket, vaníliakivonatot, sót, zabpehelylisztet, darált diót és dolgozd simára.
  3. Pihentetés: Fedd le és tedd hűtőbe legalább 1 órára vagy akár egy éjszakára, hogy a zabpehelyliszt magába szívja a nedvességet és a massza formázható legyen.
  4. Formázás: Nedves kézzel formázz diónyi nagyságú golyókat és forgasd bele darált dióba, majd fogvájóval óvatosan csíkoz be őket, hogy tök formájúak legyenek. A tetejükre tegyél egy csokicseppet, ami a tök szárát idézi.