
Mini sütőtökös sajttorta-golyók
sütőtökös recept
Elkészítés
-
Sütőtökpüré: A sütőtököt süsd 180 C-on kb 45-50 percig, amíg teljesen megpuhul és karamellizálódik a széle. Hűtsd le, turmixold simára és tedd szűrőbe 20-30 percre, hogy a felesleges nedvesség kicsöpögjön.
-
Massza: Egy tálban keverd össze a sütőtökpürét, a mascarponet, mézet, fűszereket, vaníliakivonatot, sót, zabpehelylisztet, darált diót és dolgozd simára.
-
Pihentetés: Fedd le és tedd hűtőbe legalább 1 órára vagy akár egy éjszakára, hogy a zabpehelyliszt magába szívja a nedvességet és a massza formázható legyen.
-
Formázás: Nedves kézzel formázz diónyi nagyságú golyókat és forgasd bele darált dióba, majd fogvájóval óvatosan csíkoz be őket, hogy tök formájúak legyenek. A tetejükre tegyél egy csokicseppet, ami a tök szárát idézi.