Milánói meggyes-mandulás

Milánói meggyes-mandulás

családi ünnepi recept

Hozzávalók


  • 200 g liszt
  • 125 g vaj
  • 60 g cukor
  • 1 db tojás sárgája
  • 2 evők. tej
  • pici só
  • 1 üveg meggybefőtt (vagy friss)
  • 250 ml meggylé
  • 100 g cukor
  • 1 teásk. fahéj
  • 3 evők. étkezési keményítő
  • 75 g vaj
  • 75 g tejszín
  • 75 g cukor
  • 150-200 g mandulareszelék

Elkészítés

  1. 200 g liszttel, 125 g vajjal, 60 g cukorral, 1 tojás sárgájával, 2 ek. tejjel, pici sóval linzertésztát gyúrtam és egy formát kibéleltem vele úgy, hogy a forma oldalára is jusson. Villával megszúrkodtam.
  2. 1 üveg meggyet (lehet friss is) a levétől leszűrtem, abból 250 ml-be 100 g cukrot, 1 tkanál fahéjat kevertem és felfőztem. 3 ekanál keményítőt hidegen felodottam és a levet besűrítettem vele. Amikor kihűlt hozzákevertem a meggyet és a formába rendeztem.
  3. 75 g vajat, 75 g tejszínnel, 75 g cukorral felfőztem és 150-200 g mandulareszeléket kevertem hozzá. Evvel a masszával befedtem a süteményem és 180 fokon ca. 30 perc alatt előmelegített sütőben megsütöttem. Tésztája omlós, tölteléke szaftos, teteje ropogós.