
Milánói meggyes-mandulás
családi ünnepi recept
Elkészítés
-
200 g liszttel, 125 g vajjal, 60 g cukorral, 1 tojás sárgájával, 2 ek. tejjel, pici sóval linzertésztát gyúrtam és egy formát kibéleltem vele úgy, hogy a forma oldalára is jusson. Villával megszúrkodtam.
-
1 üveg meggyet (lehet friss is) a levétől leszűrtem, abból 250 ml-be 100 g cukrot, 1 tkanál fahéjat kevertem és felfőztem. 3 ekanál keményítőt hidegen felodottam és a levet besűrítettem vele. Amikor kihűlt hozzákevertem a meggyet és a formába rendeztem.
-
75 g vajat, 75 g tejszínnel, 75 g cukorral felfőztem és 150-200 g mandulareszeléket kevertem hozzá. Evvel a masszával befedtem a süteményem és 180 fokon ca. 30 perc alatt előmelegített sütőben megsütöttem. Tésztája omlós, tölteléke szaftos, teteje ropogós.