
Mediterrán bableves
Szerintem minden nő életében vannak olyan napok, amikor egy egyszerű leves receptre van szükség, ami tápláló és gyors. Nálunk a kelkáposztából a frankfurti leves az első, de ez az olasz bableves igazán izgalmas, mégis gyors.
Elkészítés
-
A zöldségeket megpucolom és a kelkáposztát és a gombát aprítom.
-
A szalonnát apró kockákra vágom és pár csepp olíva olajon elkezdem pirítani.
-
Ezután az aprított lilahagymát és a fokhagymát is a szalonnához adom.
-
Mikor üvegesre pirultak, a 4 ek. sűrített paradicsomot is hozzá teszem.
-
Felöntöm az alaplével, és a kelkáposztát, gombát, és a lecsöpögtetett babot is hozzáteszem.
-
Ízestíem, sóval, borssal, babérlevéllel, oregánóval,
-
Készre főzzük, utólag lehet még ízesíteni.
-
Egy fél szem koktélparadicsommal tálaljuk.