Mediterrán bableves

Mediterrán bableves

Szerintem minden nő életében vannak olyan napok, amikor egy egyszerű leves receptre van szükség, ami tápláló és gyors. Nálunk a kelkáposztából a frankfurti leves az első, de ez az olasz bableves igazán izgalmas, mégis gyors.

Hozzávalók


  • 1 l alaplé
  • 1 mk oregánó
  • 2 db babaérlevél
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 szelet jó minőségű szalonna
  • 400 g barna csiperke
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 1 konzerv vörösbab (de lehet fehérből is)
  • 0,5 fej kelkáposzta

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucolom és a kelkáposztát és a gombát aprítom.
  2. A szalonnát apró kockákra vágom és pár csepp olíva olajon elkezdem pirítani.
  3. Ezután az aprított lilahagymát és a fokhagymát is a szalonnához adom.
  4. Mikor üvegesre pirultak, a 4 ek. sűrített paradicsomot is hozzá teszem.
  5. Felöntöm az alaplével, és a kelkáposztát, gombát, és a lecsöpögtetett babot is hozzáteszem.
  6. Ízestíem, sóval, borssal, babérlevéllel, oregánóval,
  7. Készre főzzük, utólag lehet még ízesíteni.
  8. Egy fél szem koktélparadicsommal tálaljuk.