Mákos ishler

Mákos ishler

Ünnepi családi recept

Hozzávalók


  • 1-2 EK étolaj
  • savanykás lekvár
  • Kb 2 tábla étcsokoládé
  • 1 csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 20 dkg vaj
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált mák
  • 20 dkg liszt

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha nem áll össze, egy pici tejföllel segítünk rajta. A kész tésztát fél-egy órára hűtőbe tesszük, majd lisztezett deszkán kb 3 mm vastagra nyújtjuk, korongokat szaggatunk belőle. 170 fokon kb 12-15 perc alatt megsütjük, kihűtjük. Lekvárral egy-egy korongot összeragasztunk, meggy, szeder, málna, vagy ribizlilekvár illik hozzá a legjobban, de bármilyennel finom. A csokit egy evőkanál olajjal gőz fölött megolvasztjuk, belemártjuk az összeragasztott korongokat, majd hagyjuk megdermedni. Másnapra megpuhul, hideg helyen sokáig eláll.