Magyaros burgonyaleves bográcsban

Magyaros burgonyaleves bográcsban

leves recept

Hozzávalók


  • kb 6 kanál liszt
  • 1 db tojás
  • ízlsé szerint só, bors, pirospaprika
  • 2 zellerszál
  • 5 db buronya
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 fej vöröshayma
  • 3 dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg kolbász

Elkészítés

  1. A bográcsban lepirítjuk a felkockázott szalonnát, majd rátesszük az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Ekkor adjuk hozzá a paprikát (aki szereti pár karika csípős paprikát is adhat hozzá) és a paradicsomot és együtt is főzzük amíg lecsó állaga nem lesz. Ezután hozzátesszük a karikára vágott kolbászt (ízlés szerint csemege vagy csípős), lepirítjuk és a felkockázott krumplit is hozzáadjuk, sózzuk borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, jól elkeverjük és felöntjük vízzel. Beletesszük a zellerlevelet és fedő alatt fél puhára főzzük. Közben elkészítjük a nokedlitésztát (tojás, víz, liszt, só). Beleszaggatjuk a nokedlit és pár percig főzzük már csak, amíg a nokedli feljön a leves tetejére. Frissen kis házi tejföllel és kovászos kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá.