Lencseleves gazdagon
leves recept
Elkészítés
-
200-250 g barna nagyszerű lencsét előző este beáztatok. Másnap kevés vízben odateszem főni, amikor már félig megpuhult felöntöm zöldségalaplével, teszek bele 2-3 db felkarikázott sárgarépát, 2 szem meghámozott, felkockázott burgonyát, egy darabka felkockázott zellergumót és egy fél szál póréhagymát. Öntök rá 150 ml házi sűrített paradicsomot, 2-3 kkanál házi ketchupot (vagy pici cukrot és pici fahéjat), dobok bele 2 babérlevelet, sózom, borsozom és 1-2 kkanál pirospaprikát.
-
Amíg a leves fő, egy serpenyőben egy szelet szalonnát felaprózok és zsírjára sütöm, kockázok bele egy füstös kolbász és pirosra pirítom őket.
-
Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak hozzáteszem a sült szalonnás kolbászt, és amíg egyet forr, addig néhány karika gyökérkenyeret megkenek fűszeres(paprikakocka, snidling, só, bors) sajtkrémmel. Evvel tálalom.