
Lebbencs leves
Leves recept
Elkészítés
-
Kápiapaprikát és a paradicsomot alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük.
-
Alufóliából kosárkát formázunk, belehelyezzük a fokhagymát, olívaolajat locsolunk rá és összezárjuk a fóliavéget.
-
185 fokos előmelegített sütőbe rakjuk a zöldségeket és a fokhagyma kosárkát. (45-60 percig sütjük, míg a paprika szépen megsül)
-
1 óra elteltèvel a sütőből kivett paprikát és paradicsomot fóliával lefedjük. Fokhagymát félrerakjuk.
-
Közben csíkokra vágjuk a szalonnát és felaprítjuk a hagymát.
-
Szalonnát lepirítjuk a lábosban egy kis zsír hozzáadásával, majd félretesszük.
-
Vhagymát megdinszteljük. Közben elővesszük a sült zöldségeket, héjukat lehúzzuk, csumát és a paprika magokat eltávolítjuk. Fokhagymát megpucoljuk óvatosan. Majd villával pépesítjük.
-
A hagymás alapot meghintjük pirospaprikával és lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a sült zöldségeket és a fokhagyma krémet is. Botmixerrel pürésítjük.
-
Tűzhelyre visszarakjuk a lábost és hozzáadjuk a füstölt szalonnát, babérlevelet és egy kis vízzel felöntjük
-
A megpucolt sárgakrumplit alapos tisztítás után kockákra vágjuk és hozzáadjuk az alaphoz.
-
Felöntjük a maradék forró alaplével és több részletben a vizet is hozzáadjuk.
-
Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon kb 30 percig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
-
Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a tésztát és a leveshez adjuk.
-
Hozzáadjuk a fehérborecetet és 2-3 perc elteltével lehúzzuk a tűzről.