
Kovászos sütőtökös kalács
sütőtökös recept
Elkészítés
-
Az összes hozzávalót a tojáson kívül alaposan bedagasztjuk. Ennél a kalácsnál én nem hagytam autolízis folyamatot, csak dagasztás utáni rengeteg időt. Este 18 órakor dagasztottam, majd másnap reggel 8 óráig 21 fokos helyen kelesztettem. Ezután 6 felé osztottam, és 2 db fonott kalácsot formáztam. Letakarva plusz egy órát kelt. Lekentem tojással, és még ezután is kelesztettem 1 órát. Közben előmelegítettem a sütőt 180 fokra, aljába vízzel teli tepsit tettem. Légkeverés nélkül sütöttem kb. 40 percig. Aki kovászol, tudja, hogy az idő relatív, látni, érezni kell, hogy dolgozik a kovászunk. És sok múlik a liszten is. Én a hozzávalóknál feltüntettem az általam használtat.