
Kecskesajtos tortellini fehér borral készült könnyű levesben
Leves kategória Az elmúlt 15 évben kecskesajt készítőként dolgoztam . Nagyon szeretek házi tésztákat készíteni, így innét adott volt hogy egy kecskesajtos tortellinivel készült levessel nevezek a versenyre.
Elkészítés
-
1 lépés: spenótos tészta: a blansírozott spenótot alaposan kinyomkodjuk , pűrésitütjük, majd összegyúrjuk a liszttel, tojással olajjal, sóval , és sima tésztát készítünk. Fóliázva 30 percig pihentetjük , majd vékonyra nyújtjuk köröket váunk, betöltjük a kikevert töltelékkel, és megformázzuk a tésztát.
-
A vajat és olívaolajat felmelegítjük , hozzáadjuk a vékonyra szeletelt pórét , zellert és reszelt fokhagymát. Kis lángon lassan üvegesre pároljuk.
-
3. Lépés: Kifőzzük a tésztákat.
-
Tálalás: A tányérok aljába beletesszük a forró kifőzött tésztákat, személyenként 3 db-ot. felöntjük a forró levessel , díszítésként zöld olajat, vékonyra szeletelt friss póréhagymát sült hagymát , micro-zöldeket használhatunk. Nagyon finom leves. Jó étvágyat kívánok hozzá.