Kecskesajtos tortellini fehér borral készült könnyű levesben

Kecskesajtos tortellini fehér borral készült könnyű levesben

Leves kategória Az elmúlt 15 évben kecskesajt készítőként dolgoztam . Nagyon szeretek házi tésztákat készíteni, így innét adott volt hogy egy kecskesajtos tortellinivel készült levessel nevezek a versenyre.

Hozzávalók


  • Kevés mikrozöld, szeletelt póré, sült hagyma
  • Pár csepp zöld olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Kevés só, kevés reszelt citromhéj, fehérbors,
  • 4-5 evőkanál tejszín
  • 30 g hideg vaj
  • 8 dl világos csirkealaplé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1/2-1/2 kisebb szál póréhagyma és angol zeller
  • 1-1 evőkanál vaj és oliva olaj
  • 1/2 teáskanál citromhéj, só, csipet fehérbors
  • 250 g kecske krémsajt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 60 g spenót
  • 2 db tojás
  • 200 g finomliszt

Elkészítés

  1. 1 lépés: spenótos tészta: a blansírozott spenótot alaposan kinyomkodjuk , pűrésitütjük, majd összegyúrjuk a liszttel, tojással olajjal, sóval , és sima tésztát készítünk. Fóliázva 30 percig pihentetjük , majd vékonyra nyújtjuk köröket váunk, betöltjük a kikevert töltelékkel, és megformázzuk a tésztát.
  2. A vajat és olívaolajat felmelegítjük , hozzáadjuk a vékonyra szeletelt pórét , zellert és reszelt fokhagymát. Kis lángon lassan üvegesre pároljuk.
  3. 3. Lépés: Kifőzzük a tésztákat.
  4. Tálalás: A tányérok aljába beletesszük a forró kifőzött tésztákat, személyenként 3 db-ot. felöntjük a forró levessel , díszítésként zöld olajat, vékonyra szeletelt friss póréhagymát sült hagymát , micro-zöldeket használhatunk. Nagyon finom leves. Jó étvágyat kívánok hozzá.