„Kaspressknödel“, az Alpok zsemlegombócos levese

„Kaspressknödel“, az Alpok zsemlegombócos levese

leves recept

Hozzávalók


  • 250 g szikkadt zsemle/barna kenyér
  • 200 ml langyos tej
  • 2 db tojás
  • só, bors, majoránna
  • 130 g reszelt, aromás sajt
  • erőleves
  • snidling
  • vöröshagyma
  • fokhagyma

Elkészítés

  1. Egy nagyobb hagymát apróra vágtam és sok vajon megdinszteltem, nyomtam bele egy gerezd fokhagymát is és amikor lezártam tettem hozzá összevágott petrezselymet.
  2. 250 g szikkadt zsemlét apró kockára vágtam, (nálam fele fehér zsemle, fele fűszeres barna kenyér) és egy tálba tettem. 200 ml langyos tejben 2 tojást felvertem, sóztam, borsoztam, szórtam bele őrölt majoránnát és ráöntöttem a zsemlékre. A vajban párolt hagymákat is hozzákevertem. Reszeltem (apróra) hozzá jó, érett hegyi sajtot (130 g) és alaposan elkevertem, hagytam pár órát állni.
  3. Gombócokat formáltam a masszából, melyeket ellapítottam és forró vajban mindkét oldalukat pirosra, ropogósra sütöttem.
  4. Zöldséges, áttetsző, forró erőlevesben kínáltam, snidlinggel szórtam meg a tetejét.