„Kaspressknödel“, az Alpok zsemlegombócos levese
leves recept
Elkészítés
-
Egy nagyobb hagymát apróra vágtam és sok vajon megdinszteltem, nyomtam bele egy gerezd fokhagymát is és amikor lezártam tettem hozzá összevágott petrezselymet.
-
250 g szikkadt zsemlét apró kockára vágtam, (nálam fele fehér zsemle, fele fűszeres barna kenyér) és egy tálba tettem. 200 ml langyos tejben 2 tojást felvertem, sóztam, borsoztam, szórtam bele őrölt majoránnát és ráöntöttem a zsemlékre. A vajban párolt hagymákat is hozzákevertem. Reszeltem (apróra) hozzá jó, érett hegyi sajtot (130 g) és alaposan elkevertem, hagytam pár órát állni.
-
Gombócokat formáltam a masszából, melyeket ellapítottam és forró vajban mindkét oldalukat pirosra, ropogósra sütöttem.
-
Zöldséges, áttetsző, forró erőlevesben kínáltam, snidlinggel szórtam meg a tetejét.