Káposztaleves

Káposztaleves

Hozzávalók


  • étolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 Gerezd fokhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 0.5 db zellergumó
  • kakukkfü
  • majoranna
  • 1 ek paradicsompüré
  • bors
  • 400 g fejes káposzta
  • 2.5 dl alaplé (zöldség)
  • snidling

Elkészítés

  1. Egy lábasban közepes hőmérsékleten, olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát
  2. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és a kockára vágott zellergumót
  3. 5 perc pirítás után jöhet hozzáadjuk ízlés szerint a kakukkfüvet, majoránnát, egy evőkanál paradicsompürét és sózzuk, borsozzuk
  4. Újabb 5 perc pirítás után hozzáadjuk a 0,5 cm vastagra gyalult vagy vágott fejes káposztát, majd felöntjük az alaplével
  5. Addig főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak
  6. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott snidlinggel