Jaffa szelet

Jaffa szelet

Családi recept

Hozzávalók


  • tésztához
  • 2 db tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 12 evőkanál liszt
  • 12 evőkanál tej
  • 3 evőkanál olaj
  • fél csomag sütőpor
  • krémhez
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1,5 dl víz
  • 100 gramm cukor
  • 1 db narancs
  • 200 gramm étcsokoládé a tetejére

Elkészítés

  1. 1. A narancsot tegyük a fagyasztóba. Legjobb már egy nappal korábban.
  2. 2. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat és a tejet. A liszttel elkevert sütőport is adjuk hozzá, majd fakanállal jól elkeverjük. A masszát öntsük egy sütőpapírral bélelet közepes méretű tepsibe és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni. Cérna segítségével kettévágjuk a piskótát. A sütőpapírról lekaparjuk a ráragadt tésztát.
  3. 3. A krém elkészítéséhez a vizet, a lekvárt és a cukrot lassú tűzön összeforraljuk és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután a fagyos, egész narancsot belereszeljük, a piskóta felét belemorzsoljuk és az édesmorzsát is hozzáadjuk a narancsos sziruphoz. Jól elkeverjük és a megmaradt piskótára egyenletesen rákenjük.
  4. 4. Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit és a sütemény tetejére öntjük.