
Jaffa szelet
Családi recept
Elkészítés
-
1. A narancsot tegyük a fagyasztóba. Legjobb már egy nappal korábban.
-
2. A piskóta elkészítéséhez a tojásokat keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá az olajat és a tejet. A liszttel elkevert sütőport is adjuk hozzá, majd fakanállal jól elkeverjük. A masszát öntsük egy sütőpapírral bélelet közepes méretű tepsibe és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni. Cérna segítségével kettévágjuk a piskótát. A sütőpapírról lekaparjuk a ráragadt tésztát.
-
3. A krém elkészítéséhez a vizet, a lekvárt és a cukrot lassú tűzön összeforraljuk és hagyjuk langyosra hűlni. Ezután a fagyos, egész narancsot belereszeljük, a piskóta felét belemorzsoljuk és az édesmorzsát is hozzáadjuk a narancsos sziruphoz. Jól elkeverjük és a megmaradt piskótára egyenletesen rákenjük.
-
4. Gőz fölött felolvasztjuk az étcsokit és a sütemény tetejére öntjük.