Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell

Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell

Hozzávalók


  • 80 dkg csirkemell filé
  • 1 fej karfiol
  • 3 db tojás
  • 2 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • ízlés szerint só,bors
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg sajt
  • 5 dl olaj

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A húst felszeleteljük, megsózzuk, és lisztbe forgatjuk.
  3. A tojásokat a maradék liszttel simára keverjük (ha nem elég híg, akkor teszünk hozzá 1-2 ek vizet), hogy sűrű massza legyen belőle. Hozzákeverjük a felkockázott hagymát, ízlés szerint borsozzuk, fűszerezzük.
  4. Miután lisztbe megforgattuk a hús mindkét oldalát, belemártjuk a szószba, és forró olajban kisütjük.
  5. Miután megsült, lecsepegtetjük, közepes tepsibe egymás mellé fektetjük, ráhalmozzuk a karfiolt, és leöntjük a maradék szósszal, amit kikeverünk a tejföllel.