
gombaleves csipetkével
leves recept
Elkészítés
-
A zöldséget, sárgarépát, hagymát, gombát feldaraboljuk. A hagymával kezdünk, felolvasztjuk a kacsazsírt és a teavajat, majd rádobjuk az aprított hagymát és szépen megdinszteljük, rátesszük a zöldségeket, gombát, picit összeforgatjuk, meghintjük az őrölt pirospaprikával, majd felöntjük vízzel. Forrás után beízesítjük a felsorolt fűszerekkel, az apró darabokra vágott fokhagymával és kb 20-25 perc főzés után mehet bele az összedarabolt krumpli. Levesünk főzése közben megcsináljuk a tésztát, melyhez összegyúrjuk az egyetlen tojást a liszttel, ha véletlenül nem áll össze teszünk bele pici vizet. Ha megfelelően összeállt a tésztánk elcsipkedjük nagyjából egyforma pici darabokra és beletesszük a levesünkbe Ha megfőtt a tészta is akkor készen is van a levesünk. Tálalhatjuk tejföllel és anélkül is. Én nem szoktam a levesbe főzni a tejfölt mert nálunk nem szereti mindenki tejfölösen. Egy tartalmas, laktató levest kapunk, amit nem tart sokáig elkészíteni sem! Jó étvágyat kívánok hozzá!