gombaleves csipetkével

gombaleves csipetkével

leves recept

Hozzávalók


  • 10 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 kávéskanál őrölt feketebors
  • 1 kávéskanál Őrölt kömény
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 db közepes méretű krumpli
  • 3 dkg teavaj
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db közepes méretű vöröshagyma
  • 1 db közepes méretű petrezselyemgyökér (zöldség)
  • 1 db közepes méretű sárgarépa
  • 40 dkg csiperkegomba

Elkészítés

  1. A zöldséget, sárgarépát, hagymát, gombát feldaraboljuk. A hagymával kezdünk, felolvasztjuk a kacsazsírt és a teavajat, majd rádobjuk az aprított hagymát és szépen megdinszteljük, rátesszük a zöldségeket, gombát, picit összeforgatjuk, meghintjük az őrölt pirospaprikával, majd felöntjük vízzel. Forrás után beízesítjük a felsorolt fűszerekkel, az apró darabokra vágott fokhagymával és kb 20-25 perc főzés után mehet bele az összedarabolt krumpli. Levesünk főzése közben megcsináljuk a tésztát, melyhez összegyúrjuk az egyetlen tojást a liszttel, ha véletlenül nem áll össze teszünk bele pici vizet. Ha megfelelően összeállt a tésztánk elcsipkedjük nagyjából egyforma pici darabokra és beletesszük a levesünkbe Ha megfőtt a tészta is akkor készen is van a levesünk. Tálalhatjuk tejföllel és anélkül is. Én nem szoktam a levesbe főzni a tejfölt mert nálunk nem szereti mindenki tejfölösen. Egy tartalmas, laktató levest kapunk, amit nem tart sokáig elkészíteni sem! Jó étvágyat kívánok hozzá!