Fűszeres édesburgonya krémleves

Fűszeres édesburgonya krémleves

leves recept

Hozzávalók


  • 3 db sárga édesburgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • diónyi reszelt gyömbér
  • ízlés szerint só, bors, római kömény, fahéj, kurkuma, cayenne bors
  • 1 kanál kókuszzsír
  • 1 marék pirított tökmag
  • 1 kanál tökmagolaj

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg és vágjuk fel a répát és az édesburgonyát. A kókuszszíron pirítsuk meg a római köményt, fokhagymát és gyömbért. Ekkor adjuk hozzá a zöldségeket, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a kurkumát, fahéjat, sót, cayenne borsot. Keverjük alaposan el és öntsük fel vízzel és forrásig melegítsük. Ezután vegyük kicsire a lángot, fedjük le a lábast, majd főzzük 25-30 percig, míg minden zöldség megpuhul. Ekkor botmixerrel pürésítsük a levest és állítsuk be a kívánt sűrűséget. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzuk, borsozzuk. Pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálaljuk.