Fűszeres csicseriborsó leves

Fűszeres csicseriborsó leves

leves recept

Hozzávalók


  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 marék csicseriborsó
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg házi paradicsomlé
  • ízlés szerint só, bors, őrölt római kömény, őrölt szegfűszeg, fahéj, cayenne bors, méz
  • tálaláshoz házi tejföl, petrezselyem

Elkészítés

  1. Előző este beáztatunk egy nagy marék csicseriborsót, majd másnap sós vízben megfőzzük, de használhatunk konzervet is. A leves elkészítéséhez a zöldségeket és a fokhagymát megpucoljuk és feldaraboljuk tetszés szerint. Olajon megpirítjuk a felaprított zöldségeket, kicsit karamellizáljuk, a fokhagymát a végén adjuk hozzá, ezzel is pirítjuk még egy kicsit, majd hozzáadjuk a csicseriborsót is és ízesítjük sóval, borssal, római köménnyel, szegfűszeggel, pici fahéjjal, cayenne borssal (attól függően mennyire csípősre szeretnénk) és mézzel. Ezután felöntjük paradicsomlével, ha túl sűrű, adunk még hozzá egy kevés vizet és hagyjuk főni, amíg a zöldségek megpuhulnak. Petrezselyemmel és egy kanál házi tejföllel tálaljuk, a lepénykenyér nagyon jól megy hozzá.