Falusi tojásleves

Falusi tojásleves

Gyorsan elkészíthető, savanykás leves a hideg napokra.

Hozzávalók


  • só, ízlés szerint
  • 1-2 evőkanál 10%-os ecet
  • 5 darab tojás
  • 4 darab babérlevél
  • 1 liter víz
  • 1 kávéskanál Őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál sertészsír

Elkészítés

  1. Rántást készítünk a zsírból és a lisztből, majd rászórjuk és jól összekeverjük a köménnyel és az őrölt pirospaprikával.
  2. Felöntjük vízzel, beletesszük a babérleveleket.
  3. Felfőzzük az alaplevet, ízlés szerint sózzuk.
  4. 4 tojást egészben beleütünk a levesbe. 1 tojást villával felverünk, majd azt belecsurgatjuk.
  5. Ha megfőttek a tojások kész a leves. 1-2 evőkanál ecettel ízesítjük (ízlés szerint), ki hogyan szereti.