
Dömölki káposztaleves
Igazi őszi leves káposztával és gombával
Elkészítés
-
A füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük rajta.
-
Pirospaprikával megszórjuk, rátesszük a savanyúkáposztát, csípős paprikát, zúzott fokhagymát és fedő alatt pároljuk.
-
Alaplével felforraljuk. Beletesszük a külön-külön lepirított tarhonyát és gombát, valamint a debreceni kolbászt.
-
Az 1 evőkanál zsíradékkal és liszttel zsemleszínű rántást készítünk. (Nem sűríteni akarunk vele, az íze jót tesz a levesnek.)
-
A kolbászt kivesszük a megfőtt levesből, és beírdalva pici zsíradékon ropogós pirosra sütjük.
-
A levest tejföllel kiforraljuk. Ha elég ízes a káposzta és a debreceni, akkor nem szükséges egyéb fűszer.