Darás táska leves

Darás táska leves

Egyszerű zöldségleves, melyet a darás táskák tesznek különlegessé

Hozzávalók


  • 50 dkg vegyes leves zöldség
  • 6 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • Ízlés szerint só, bors
  • 2 egész tojás
  • 1 db tojás fehérje
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl búzadara
  • 1 db vöröshagyma

Elkészítés

  1. A zöldségeket 2 ek olajon átpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel, levest főzünk belőle.
  2. 2 egész tojásból és lisztből csipet sóval tésztát gyúrunk. Majd pihentetjük.
  3. A búzadarát 2 ek olajon zsemleszínűre pirítjuk, majd kb 2 dl forró vizet öntünk rá, tűzről lehúzzuk, lefedve hagyjuk hogy puhuljon. Próbáljunk tapadós, összeállós állagot elérni. Így több tölteléket tudunk a táskàkba tenni.
  4. 2 ek olajon sóval a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a kész darához keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. A gyúrt tésztát kinyújtjuk, a darás töltelékkel megtöltjük mintha derelyét készítenénk. A tészta üresen hagyott részét tojásfehérjével lekenjük hogy a két réteg összeragadjon. Derelyevàgóval összevágjuk.
  6. Ha majdnem megpuhultak a zöldségek a darás táskákat a levesben kifőzzük. Kb 10 perc alatt
  7. A levest megszórhatjuk frissen vágott petrezselyemmel.