
Darás táska leves
Egyszerű zöldségleves, melyet a darás táskák tesznek különlegessé
Elkészítés
-
A zöldségeket 2 ek olajon átpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük vízzel, levest főzünk belőle.
-
2 egész tojásból és lisztből csipet sóval tésztát gyúrunk. Majd pihentetjük.
-
A búzadarát 2 ek olajon zsemleszínűre pirítjuk, majd kb 2 dl forró vizet öntünk rá, tűzről lehúzzuk, lefedve hagyjuk hogy puhuljon. Próbáljunk tapadós, összeállós állagot elérni. Így több tölteléket tudunk a táskàkba tenni.
-
2 ek olajon sóval a finomra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a kész darához keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.
-
A gyúrt tésztát kinyújtjuk, a darás töltelékkel megtöltjük mintha derelyét készítenénk. A tészta üresen hagyott részét tojásfehérjével lekenjük hogy a két réteg összeragadjon. Derelyevàgóval összevágjuk.
-
Ha majdnem megpuhultak a zöldségek a darás táskákat a levesben kifőzzük. Kb 10 perc alatt
-
A levest megszórhatjuk frissen vágott petrezselyemmel.