
Csülkös bableves csipetkével
Elkészítés
-
A csülköt puhára főzzük annyi vízben, ami bőven ellepi, ez kb 2 órát vesz igénybe, az így készült füstölt alaplevet használjuk majd a leveshez A babot előző este beáztatjuk.Készitünk egy vékony rántást zsír liszt pirospaprika felhasználasával. A csülök főzőlevéből ráöntünk a rántásra, de nem az egészet kb a felét a többit vizzel huzzuk fel.
-
Beleöntjük a beáztatott babot a leve nélkül, hozzárakjuk a füszereket, a meghámozott zöldségeket,petrezselymet.Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak a készre fözött csülköt is bele aprozzuk falat nagyságura.
-
Összekeverjük a lisztet, tojást, sót és csipetkét készítünk belöle.
-
Mikor már majdnem teljesen puhára főtt a zöldségünk a levesbe, akkor beleszaggatjuk a csipetkéket.
-
A levest, puha friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.