Csülkös bableves csipetkével

Csülkös bableves csipetkével

Hozzávalók


  • 1db tojás
  • 1tk só
  • 100g liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1db zeller és zellerszár
  • 2db fehérrépa
  • 2db sárgarépa
  • 1tk só bors 3-4db babérlevél
  • 1ek pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1-1db paprika paradicsom
  • 400g fehérbab
  • 500g csülök

Elkészítés

  1. A csülköt puhára főzzük annyi vízben, ami bőven ellepi, ez kb 2 órát vesz igénybe, az így készült füstölt alaplevet használjuk majd a leveshez A babot előző este beáztatjuk.Készitünk egy vékony rántást zsír liszt pirospaprika felhasználasával. A csülök főzőlevéből ráöntünk a rántásra, de nem az egészet kb a felét a többit vizzel huzzuk fel.
  2. Beleöntjük a beáztatott babot a leve nélkül, hozzárakjuk a füszereket, a meghámozott zöldségeket,petrezselymet.Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak a készre fözött csülköt is bele aprozzuk falat nagyságura.
  3. Összekeverjük a lisztet, tojást, sót és csipetkét készítünk belöle.
  4. Mikor már majdnem teljesen puhára főtt a zöldségünk a levesbe, akkor beleszaggatjuk a csipetkéket.
  5. A levest, puha friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk.