
Csontleves daragaluskával
Az életető erő
Elkészítés
-
A húsos és fehér csontokat hideg vízben felrakom főni. Az első vizet mikor felforrt leöntöm. Újra felrakom az összes csontot, hideg vízben főni. Takaréklángon gyöngyözve félpuhára főzőm a húsos csontokat, közben is szürövel a keletkezett habot leszedem a levesem tetejéről. Utána bezöldségelem , füszerezem tovább főzőm.
-
Amig a levesem fő, addig elkészítem a daragagaluskát.1 tojáshoz adok 1 ek étolajat és megsózom,villával felhabosítom,majd annyi búzadarát adok hozzá,hogy ne legyen túl kemény. Legalább egy órára beteszem a hűtőbe (lefedve), hogy a búzadara megduzzadjon.
-
Forró, sós vízben, kis lángon, puhára főzöm a galuskákat.
-
A kész levest, daragaluskára rászedjük zöldségekkel, és hegyes erős paprikával tálaljuk.