Csontleves daragaluskával

Csontleves daragaluskával

Az életető erő

Hozzávalók


  • 6ek búzadara
  • 1 ek vaj
  • 1db tojás
  • 1 marék petrezselyem
  • 15dkg zöldborsó
  • 1 szelet fejeskáposzta
  • 1db karalábé
  • 1db zeller
  • 1-1db paprika, paradicsom
  • 6-8 db egész bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2db vöröshagyma
  • 2-2db sárga és fehérrépa
  • 2db húsos csont

Elkészítés

  1. A húsos és fehér csontokat hideg vízben felrakom főni. Az első vizet mikor felforrt leöntöm. Újra felrakom az összes csontot, hideg vízben főni. Takaréklángon gyöngyözve félpuhára főzőm a húsos csontokat, közben is szürövel a keletkezett habot leszedem a levesem tetejéről. Utána bezöldségelem , füszerezem tovább főzőm.
  2. Amig a levesem fő, addig elkészítem a daragagaluskát.1 tojáshoz adok 1 ek étolajat és megsózom,villával felhabosítom,majd annyi búzadarát adok hozzá,hogy ne legyen túl kemény. Legalább egy órára beteszem a hűtőbe (lefedve), hogy a búzadara megduzzadjon.
  3. Forró, sós vízben, kis lángon, puhára főzöm a galuskákat.
  4. A kész levest, daragaluskára rászedjük zöldségekkel, és hegyes erős paprikával tálaljuk.