Csokoládé szelet

Csokoládé szelet

ünnepkor vagy hétköznap készitjük mert finom és gyors

Hozzávalók


  • 10dkg cukor,10 dkg vaj ,1 tojás ,10 dkg liszt,10 dkg darált dió
  • krém 4 tojás ,15dkg vaj,15 dkg cukor,15 dkg csokoládé

Elkészítés

  1. A tésztához a cukrot, vajat és tojást jól kikeverjük, hozzáadjuk a darált diót és lisztet. Kikent és lisztezett tepsibe nyomkodjuk,180 fokon félig megsütjük. Amikor pirosodni kezd, kivesszük a lerniböl. A krémhez a tojások sárgáját, cukrot és vajat kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott csokit és a felvert habot. Ráöntjük a félig sült tésztára, majd visszatoljuk a sütőbe és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, mindenhol megsült e.