Csicsókás répakrémleves fűszeres omlettel
Leves-receptverseny
Elkészítés
-
A leveshez megtisztítjuk a sárgarépát,és a csicsókát is.Felvagdossuk kisebb darabokra.
-
A vöröshagymát apróra vágjuk, és a sertészsíron megfonnyasztjuk. Beletesszük a répákat,néha keverünk rajta.Kb;15 perc után a csicsókát is hozzá tesszük.Együtt pároljuk tovább.
-
Fűszerezzük a borsokkal, kurkumával és sóval ízlés szerint.
-
Kis vizet adagolunk hozzá,és fedő alatt puhára pároljuk.Hozzá törjük a fokhagymát is.
-
Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.Ekkor botmixerrel,vagy más pürésítővel áttörjük.
-
A tejszínnel felengedjük, megkóstoljuk,és szükség esetén ízesítjük. Mérsékelt tűzön,kevergetve átforraljuk.A végén morzsolt borsikafűvel,apróra vágott zeller levéllel szórjuk.
-
Amíg puhul a zöldség,közben elkészíthetjük a feltétet is.
-
A tojásokat felütjük egy tálba,fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, oreganoval. A zabpelyhet is hozzátesszük és 10 percet hagyjuk puhulni.
-
Egy tapadásmentes serpenyőben felolvasztjuk a sertészsírt,és a tojásos egyveleget beleöntjük.A reszelt sajtot egyenletesen eloszlatjuk rajta.
-
Miután jól átsült,megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.Végén ügyes mozdulattal próbáljuk feltekerni,és szeleteket vágva a krémlevesünket az omlettel tálaljuk.Jó étvágyat!!