Csicsókás répakrémleves fűszeres omlettel

Csicsókás répakrémleves fűszeres omlettel

Leves-receptverseny

Hozzávalók


  • 7db sárgarépa
  • 5db csicsóka
  • 1evők. sertészsír
  • 1db vöröshagyma
  • 3dl víz
  • 1mokkáskanál őrölt bors
  • 1késhegynyi őrölt fehérbors
  • 1mokkáskanál kurkuma
  • 4gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • 3dl tejszín
  • 1teásk. zellerlevél
  • 1késhegynyi borsikafű
  • omletthez;
  • 1teásk. sertészsír
  • 5db tojás
  • ízlés szerint só
  • 1mokkásk. őrölt bors
  • 2késhegynyi kakukkfü
  • 2késhegynyi bazsalikom
  • 2késhegynyi oregánó
  • 10dkg reszelt sajt
  • 3evők. aprószemű zabpehely

Elkészítés

  1. A leveshez megtisztítjuk a sárgarépát,és a csicsókát is.Felvagdossuk kisebb darabokra.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a sertészsíron megfonnyasztjuk. Beletesszük a répákat,néha keverünk rajta.Kb;15 perc után a csicsókát is hozzá tesszük.Együtt pároljuk tovább.
  3. Fűszerezzük a borsokkal, kurkumával és sóval ízlés szerint.
  4. Kis vizet adagolunk hozzá,és fedő alatt puhára pároljuk.Hozzá törjük a fokhagymát is.
  5. Felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi.Ekkor botmixerrel,vagy más pürésítővel áttörjük.
  6. A tejszínnel felengedjük, megkóstoljuk,és szükség esetén ízesítjük. Mérsékelt tűzön,kevergetve átforraljuk.A végén morzsolt borsikafűvel,apróra vágott zeller levéllel szórjuk.
  7. Amíg puhul a zöldség,közben elkészíthetjük a feltétet is.
  8. A tojásokat felütjük egy tálba,fűszerezzük sóval, kakukkfűvel, bazsalikommal, oreganoval. A zabpelyhet is hozzátesszük és 10 percet hagyjuk puhulni.
  9. Egy tapadásmentes serpenyőben felolvasztjuk a sertészsírt,és a tojásos egyveleget beleöntjük.A reszelt sajtot egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  10. Miután jól átsült,megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.Végén ügyes mozdulattal próbáljuk feltekerni,és szeleteket vágva a krémlevesünket az omlettel tálaljuk.Jó étvágyat!!