Brokkoli krémleves fokhagymás kenyérropogóssal

Brokkoli krémleves fokhagymás kenyérropogóssal

leves recept

Hozzávalók


  • 1 db brokkoli
  • zöldségalaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 3-4 ekanál natur sajtkrém
  • só, bors, fokhagymapor
  • 4-5 szelet szikkadt barnakenyér
  • pici vaj

Elkészítés

  1. Egy közepes fej brokkolit rózsáira szedtem és épp hogy ellepje a zöldségalaplé, amiben puhára főztem. Mehet a brokkoli szára is a levesbe. Amikor megpuhult tettem hozzá 3-4 evőkanál natur sajtkrémet, fokhagymaport, sót, borsot, fehérborral savanyítottam és krémesre turmixoltam.
  2. Szikkadt barnakenyeret felkockáztam és vajon ropogósra pirítottam, megszórtam sóval és fokhagymaporral. A kész krémlevest ezzel tálaltam.