Bögrés Tökös Tekercs

Bögrés Tökös Tekercs

Sütőtökös recept

Hozzávalók


  • 1 db 3dl-es bögre
  • tésztához
  • 1 bögre liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/4 teáskanál só
  • 3 db tojás
  • 1 bögre cukor
  • 2/3 bögre sütőtökpüré
  • 2/3 bögre darált dió (ez elhagyható)
  • krémhez
  • 225 gr krémsajt
  • 2/3 bögre szitált porcukor
  • 150 gr vaj
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés

  1. Tészta:
  2. Egy egész sütőtököt süss meg a sütőben. Sütés után pürésítsd botmixerrel. Keverd össze a lisztet, a sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, szegfűszeget, sót, darált diót egy tálban. Verd fel az egész tojásokat a cukorral amíg be nem sűrűsödik krémessé és utána add hozzá a tököt. Azután keverd hozzá a lisztes keveréket. Ezt a keveréket öntsd egy sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe. Előmelegített alul-felül sütős funkción 200°C-on 13-15 percig süsd. Még melegében fel kell tekerni, mint a piskóta tekercset. Ha kihűlt, lehet beletölteni a krémet és utána hűtőben kell tárolni.
  3. Krém:
  4. Az összes összetevőt egy tálban csomómentesre keverjük és ha kihűlt a tészta, akkor beletöltjük. Addig hűtőben tároljuk. Mivel van a családban, aki nem szereti annyira krémesen így kevesebb krémet teszek bele a maradék krémet pedig hozzá tálalom, aki szeretné tud még rá tenni.