
Batátás, sütőtökös pogácsa
sütőtökös recept
Elkészítés
-
Megfőzzük a krumplit és az édesburgonyát sós vízben
-
Összetörjük, kihűtjük .
-
Olívaolajjal kikeverjük .
-
Adunk még hozzá sót es cukrot a száraz élesztővel együtt.
-
Jól kikeverjük es tojást is adunk hozzá.
-
Aztán belegyúrjuk a lisztet. Annyit adunk hozzá, hogy rugalmas, formázható tésztát kapjunk.
-
Félretesszük kelni 30 percre meleg helyre.
-
Miután megkelt, gombócokat formázunk a tésztából olajos kézzel.
-
Lehet pogácsaszaggatóval is.
-
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, sóval megszórjuk mindegyik pogácsa tetejét. 180 fokon pirosra megsütjük.