Batátás, sütőtökös pogácsa

Batátás, sütőtökös pogácsa

sütőtökös recept

Hozzávalók


  • 1 pohár sütötökmassza
  • 1 pohár főtt édesburgonya
  • 1 db főtt krumpli
  • Fél pohár finom olívaolaj
  • Tetszés szerint só
  • 1 csomag száraz élesztő
  • 1 bio tojás
  • liszt - amennyit felvesz

Elkészítés

  1. Megfőzzük a krumplit és az édesburgonyát sós vízben
  2. Összetörjük, kihűtjük .
  3. Olívaolajjal kikeverjük .
  4. Adunk még hozzá sót es cukrot a száraz élesztővel együtt.
  5. Jól kikeverjük es tojást is adunk hozzá.
  6. Aztán belegyúrjuk a lisztet. Annyit adunk hozzá, hogy rugalmas, formázható tésztát kapjunk.
  7. Félretesszük kelni 30 percre meleg helyre.
  8. Miután megkelt, gombócokat formázunk a tésztából olajos kézzel.
  9. Lehet pogácsaszaggatóval is.
  10. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tojással megkenjük, sóval megszórjuk mindegyik pogácsa tetejét. 180 fokon pirosra megsütjük.